Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Mistä kaikki alkoi?

Verkkokurssille-sivuston takana on kaksi nettisivujen parissa aktiivisesti toimivaa yksinyrittäjää, Niko Vittaniemi ja Annika Pulkkinen. Molemmilla on laaja, vuosien kokemus verkkokauppojen sekä eri kokoluokkien sivustokokonaisuuksien suunnittelusta ja toteuttamisesta. Vittaniemi on Suomen suurimman WordPress/WooCommerce -yhteisön perustaja ja Pulkkinen on yhteisössä tunnettu auttamishalustaan ja vinkeistään, joiden avulla moni ammattilainen ja aloittelija on päässyt omassa sivustoprojektissaan eteenpäin.

Ajatus nimenomaan verkkokursseihin keskittyvän verkkokauppapalvelun rakentamisesta oli muhinut Vittaniemen mielessä jo pitkään. Erään Facebook-keskustelun tiimoilta Niko huomasi, että Annikalla oli samankaltaisia suunnitelmia tahollaan, joten hän otti yhteyttä tähän ja ehdotti yhteistyötä.

Suunnitelmasta keskusteltiin ja se alkoikin muotoutumaan hiljalleen. Sivuston rakentamisen aloitusta päätettiin kuitenkin lykätä sellaiseen ajankohtaan, jolloin kummallakin olisi palvelun rakentamiselle aikaa omilta töiltään ja perhe-elämäkin piti ottaa huomioon, olihan Vittaniemen perheeseen juuri syntymässä pienokainen. Kaiken kiireen keskellä ajatus pääsi jo vähän painumaan taka-alalle, kunnes maailma pysähtyi alkuvuodesta 2020 koronaviruksen takia ja palvelulle tuntui olevan tarvetta.

Niko teki Facebookin Yrittäjät #ostapieneltä -ryhmään julkaisun, jossa tiedusteltiin, olisiko idealle kannatusta ja mitä mieltä suomalaiset yrittäjät olisivat palvelusta. Julkaisu sai nopeasti yli sata tykkäystä ja innostunutta kommenttia. Erityisesti palvelun vaivattomuus ja hinnoittelutapa kiinnostivat julkaisua kommentoineita yrittäjiä.

Julkaisun saamasta vastaanotosta rohkaistuneena yrittäjät päättivät ryhtyä ripeästi toimeen yhteisen suunnitelmansa toteuttamiseksi auttaakseen uuteen tilanteeseen joutuneita yrityksiä tuomaan palveluitaan verkkoon helposti ja riskittömästi. 

Kuvakaappaus Nikon tekemästä Facebook-julkaisusta, jonka saaman vastaanoton perusteella palvelua päätettiin alkaa kehittämään. Lue julkaisu ja sen saamat kommentit klikkaamalla painiketta. Facebook-sivu aukeaa uudessa ikkunassa.

fb-julkaisu-170302

Kuultuaan kaksikon suunnitelmista webhotellipalveluita tarjoava Zoner oy halusi osaltaan olla mukana projektissa, jossa autetaan suomalaisia yrittäjiä hankalassa tilanteessa ja tarjosi kaksikon käyttöön laadukkaan kotisivutilan. Sivuston rakentaminen päästiin aloittamaan tiistaina 17.3.2020 ja yrittäjät alkoivat tekemään pitkiä päiviä saadakseen verkkokaupan julkaistua mahdollisimman pian. 

Molemmat yrittäjät toivat projektiin omat vahvuutensa ja yhteistyö sujui vähintäänkin mallikkaasti, vaikka yrittäjät eivät ole vielä tähänkään päivään menneessä koskaan tavanneet toisiaan kasvokkain. Molemmat työskentelevät kotitoimistoistaan käsin, Niko Kemissä ja Annika Laukaassa, ja he ovat tutustuneet toisiinsa verkon välityksellä nettisivujen rakentamiseen keskittyvässä Facebook-ryhmässä. Työnjako yhteisen projektin tekemisessä oli alusta asti selvä ja ajatukset siitä, miten verkkokauppa tulisi rakentaa niin ulkoasullisesti kuin teknisestikin, kävivät hyvin yksiin.

Palvelu päätettiin hinnoitella niin, että hinta on kilpailukykyinen ja kohtuullinen kaikille osapuolille. Vastaavan tyyppistä palvelua tarjoava amerikkalainen Udemy ottaa alustallaan julkaistuista verkkokursseista 50% myyntiprovision ja sen sekä yleisen hintavertailun perusteella verkkokurssille.fi myyntiprovisioprosentiksi muodostui 30%, joka laskettiin myöhemmin 20 prosenttiin. Sivuston maksuliikenteestä vastasi aluksi Annikan yritys Argilla Consulting, sillä molemmat osapuolet olivat tahollaan toiminimiyrittäjiä ja veroista ja muista maksuista vastaava yritys oli nimettävä. Myöhemmin kaksikko perusti osakeyhtiön, joka otti kaikki verkkokaupan toiminnot haltuunsa.

Kolmen viikon sisällä aloituksesta palvelu oli valmis vastaanottamaan kouluttajien kursseja ja pian sen jälkeen verkkokauppa avattiin asiakkaille. Palvelun kehittäminen jatkuu aktiivisesti sitä mukaa, kun uusia kouluttajia ja koulutusten aiheita saadaan lisättyä alustalle.