Ilmoita bugista >>
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Virikettä koirallesi – ja sinulle!

Kategoriat: Eläinten koulutus
Suosikit Jaa
Share Course
Page Link
Share On Social Media

Kurssin kuvaus

Virikkeellistämisen tarkoitus on tarjota koiralle lajityypillistä tekemistä. Lajityypillinen tekeminen on kaikkea sitä mitä koira tekisi luonnostaan esimerkiksi ruuan etsiminen, repiminen, pureskelu ja kaivaminen. Lajityypillisen käyttäytymisen tarve ei poistu, vaan on se on perimän ohjaamaa. Kun koirasi saa toteuttaa näitä tarpeita, on sillä tutkitusti todettu olevan monia vaikutuksia koirasi elämään. Mm pelot ja aggressiivinen käytös lievenee, Niistä tulee uteliaampia ja rennompia. Niiden stressi laskee. Kyse ei siis ole pelkästään löydetyistä herkuista, vaan paljon isommasta asiasta: siitä, että koiran on mahdollisuus etsiä ruokaansa ja käyttää aikaa siihen, mihin se sitä ilman ihmistäkin käyttäisi.

Virikkeiden kanssa puuhastellessa nopeus tai kaikkien namien löytäminen ei ole päätarkoitus.  Tärkeämpää on, että koirasi saa rauhassa käyttää aikaa itsenäiseen tekemiseen. Virikkeestä puhuttaessa kyseessä on aina omaehtoinen toiminta, koirasi siis haluaa tehdä sitä itse. Siten täällä esitellyt temputkin ovat osa virikkeistämistä. Tempuissa koirasi joutuu keksimään ja miettimään, käyttämään aivojaan. Ihan itse! Tämä on koiralle (kuten meillekin) yleensä paljon väsyttävämpää kuin pelkkä fyysinen liikkuminen.

Mukana useammassa videossa ovat avustamassa omat koirani Geri ja Auri. Heidän rotunsa on mudi.

 

 

Jatka lukemista

Kurssin sisältö

Pikkuisen perusteita

  • Perustalle on hyvä rakentaa
    00:00
  • Palkkaa sen olla pitää
    00:00

Paperit kehiin ja pujottelemaan

Purkit ja tassut laatikkoon

Pullot esille ja pyörimään

Pyyhkeet käyttöön ja ryömintä alkuun

4,0
Perustuu 1 arvioon
5 tähteä
0%
4 tähteä
100
100%
3 tähteä
0%
2 tähteä
0%
1 tähti
0%
1-1 1:n arvostelusta
  1. Hintaansa nähden erittäin hyvä. Itse olisin kuitenkin toivonut enemmän yhteisiä temppuja koiralle aktivointiharjoitusten sijaan.

Ask ChatGPT
Set ChatGPT API key
Find your Secret API key in your ChatGPT User settings and paste it here to connect ChatGPT with your Tutor LMS website.