Ilmoita bugista >>
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Tunnista henkinen väkivalta

Kategoriat: Hyvinvointi
Suosikit Jaa
Share Course
Page Link
Share On Social Media

Kurssin kuvaus

Tunnista henkinen väkivalta kiusaamistilanteissa ja silloin, kun se on piilossa katseilta.

 • Fyysiset teot mielletään paremmin väkivallaksi kuin henkinen väkivalta, koska henkistä väkivaltaa on vaikea tunnistaa.
 • Fyysinen väkivalta kumpuaa kuitenkin henkisestä väkivallasta.
 • Ytimessä on tekijän pyrkimys hallita ja kontrolloida kokijan tekemisiä, sanomisia ja jopa ajatuksia.
 • Henkisen väkivallan käyttäjällä on vain yksi totuus, hänen omansa.
 • Henkisen väkivallan tarkoituksena on murentaa kohteen uskoa ja luottamusta itseensä, omaan ajatteluunsa ja käsityskykyynsä, sekä kykyyn tuntea oikein.
 • Henkinen väkivalta on tahallista ja usein myös sanatonta, piilossa muilta. Vain kokija tiedostaa olevansa hyökkäyksen kohde.
 • Henkinen väkivalta altistaa fyysiselle väkivallalle pitkittyessään. Väkivalta ei ole ikä, eikä myöskään sukupuolisidonnainen.

Tällä verkkokurssilla opit tunnistamaan henkisen väkivallan kiusaamistilanteissa silloin, kun se tapahtuu piilossa katseilta. Kurssilla puhutaan myös siitä kuinka henkinen väkivalta tarttuu ja kuinka manipulointi voi olla myös hyvää tarkoittavaa. Kurssi ohjaa myös pois uhrin roolista, mikäli sellaiseen on tahtomattaankin joutunut.

Kurssin käytyäsi sinulla on työkaluja joiden avulla pääset jaloillesi ja voit ottaa etäisyyttä kiusaajaan. Kurssilla kerrotaan myös miten asettaa rajat henkistä väkivaltaa aseenaan käyttävälle. Kurssin tarkoitus on antaa sekä työkaluja, että henkistä pääomaa siten, että voit päästää irti ihmissuhteista jotka eivät sinua palvele. Ja siihen tarvitaan itsetuntemuksen oppeja eri tehtävien, pohdintojen ja harjotteiden parissa.  Muista siis ottaa kynä, paperia ja kuulokkeet mukaasi näille kursseille.

Aseta rajat itsellesi sekä lähellä oleville

Miltä näyttää henkinen väkivalta, kun se on piilossa katseilta. Niinpä. Sepä ei näy, vaan se tuntuu! Tällä verkkokurssilla opit tuntemaan itsesi henkisen väkivallan kautta. Me jokainen osaamme manipuloida tarvittaessa.

Henkinen väkivalta vahingoittaa, ja oikein käytettynä myös lisää hyvinvointia.

Kun kohtaat henkistä väkivaltaa, tunnista se. Paha olo ei ole kuvitelmaa, ja pitkittyessään henkinen väkivalta tarttuu koko yhteisöön. Saatat siis itsekin käyttää aseenasi henkistä väkivaltaa ja et olekaan enää se kiva kaveri.

Ei hätää, tällä verkkokurssilla opit mitä traumatisoituminen tarkoittaa ja mitä keinoja on selättää henkinen väkivalta. Mikäli kurssin jälkeen on kysyttävää, ota rohkeasti yhteyttä. Räätälöin tarpeitasi vastaavan paketin myös kurssin jatkoksi tarvittaessa.

Jatka lukemista

Kurssin sisältö

Kurssin sisältö

 • Mitä on henkinen väkivalta
 • Kuinka manipulointi toimii
 • Kuinka vältyt itse sairastumasta kiusaamiseen
 • Henkisen väkivallan eri muodot
  00:00
 • Tunnista ja toivu, älä uhriudu
0 / 0 arvostelua

Valitettavasti yksikään arvostelu ei vastaa nykyisiä valintojasi

Ask ChatGPT
Set ChatGPT API key
Find your Secret API key in your ChatGPT User settings and paste it here to connect ChatGPT with your Tutor LMS website.