Ilmoita bugista >>
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Sienikoiran verkkokurssi

Kategoriat: Eläinten koulutus
Suosikit Jaa
Share Course
Page Link
Share On Social Media

Kurssin kuvaus

Hajuaistin käyttö on koiralle luontaista toimintaa: hajuaisti on koiralle kuin näköaisti ihmiselle. Sienestyksestä hyötyvät sekä omistaja että koira!

Mättäiden alla piilottelevat kantarellit ja mustatorvisienet – miten paljon helpompaa ne olisikaan löytää koiran avulla! Koiran hajuaisti on lyömätön apuväline sellaisten sienten paikallistamisessa, joita on ihmissilmällä vaikea havaita. Sienikoiran verkkokurssilla opit, miten voit kouluttaa koirasi vaihe vaiheelta etsimään haluamasi sienen motivoituneesti ja luotettavasti. 

Tarkan hajuaistinsa ansiosta koira on mainio apulainen sienestyksessä. Koiran hajumuisti on erinomainen, ja sille pystyy hyvin opettamaan useamman omistajalle mieluisan ruokasienen etsimisen. Metsässä sienien etsiminen on hauskaa yhteistä puuhaa ja samalla sekä koira että ohjaaja saavat liikuntaa. Sienikoiran koulutuksessa usein suurimman haasteen aiheuttaa koiran lopullinen työskentely-ympäristö – metsä, joka on täynnä koiraa luonnostaan kiinnostavia hajuja.

Sienikoiran kouluttaminen aloitetaan valitsemalla yksi sieni, jonka haju koiralle opetetaan ensimmäiseksi. Sienikoiran verkkokurssilla koira opetetaan etsimään ja ilmaisemaan ohjaajan valitsema sieni, esim. kantarelli, herkkutatti tai vaikkapa tryffeli. Kun koira on oppinut yhden sienilajin etsimiseen, on uusien sienten opettaminen paljon helpompaa ja nopeampaa. 

Sienten etsiminen on koiralle hyvää aktivointia, jossa se saa toteuttaa luontaisia käyttäytymistarpeitaan: haistelua ja etsimistä. Samalla koiran taidoista on myös konkreettista hyötyä omistajalle. Luonnossa liikkumisesta nauttivat varmasti kumpikin.

Tällä kurssilla opit
– Miten opetat koiralle, että sieni on merkityksellinen
– Miten opetat koiran valitsemaan sienen hajun muiden metsän hajujen joukosta
– Miten opetat koiran ilmaisemaan löytämänsä sienet syömisen tai tuhoamisen sijasta
– Miten varmistat, että koira löytää metsästä muutkin sienet kuin ne, jotka sinä ole piilottanut
– Miten opetat koiran etsimään sieniä kiinnostavassa ympäristössä, metsässä

Jatka lukemista

Kurssin sisältö

Kurssin sisältö

 • TERVETULOA
  00:00
 • Hajuun tutustuminen
  00:00
 • Erottelu
  00:00
 • Ilmaisu
  00:00
 • Hajun ja ilmaisun yhdistäminen
  00:00
 • Etsinnän alkeet
  00:00
 • Etsintä maastossa
  00:00
 • Usein kysytyt kysymykset
0 / 0 arvostelua

Valitettavasti yksikään arvostelu ei vastaa nykyisiä valintojasi

Ask ChatGPT
Set ChatGPT API key
Find your Secret API key in your ChatGPT User settings and paste it here to connect ChatGPT with your Tutor LMS website.