Ilmoita bugista >>
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Huilunsoiton alkeet

Kategoriat: Musiikki
Suosikit Jaa
Share Course
Page Link
Share On Social Media

Kurssin kuvaus

Tämä kurssi on ensimmäinen suomalainen huilunsoiton verkkokurssi. Kurssilla aloitetaan huilunsoitto aivan alusta ja edetään rauhallisesti. Se on suunniteltu aikuisille, mutta myös lapset voivat osallistua kurssille vanhemman ohjauksessa.

Kurssin ohjeellinen kesto on 8 viikkoa, mutta voit myös edetä hitaammin tai nopeammin oman aikataulusi mukaan. Oppitunnit koostuvat yhteensä 57 lyhyestä opetusvideosta. Saat jokaiselta viikolta selkeät läksytehtävät ja lisämateriaalina pdf-nuotit.

Kurssin lopussa osaat soittaa huilulla ainakin 8 eri ääntä ja 15 eri kappaletta, ja olet saanut valmiuksia kehittyä huilunsoitossa itsenäisesti eteenpäin.

Kenelle kurssi on suunnattu? 

Kurssi sopii sinulle, jos haluat opiskella huilunsoiton alkeet itsenäisesti selkeän suunnitelman mukaan. Verkkokurssi on suunniteltu erityisesti aikuisille ja nuorille, jotka eivät ole opetelleet vielä ollenkaan huilunsoittoa. 7-12- vuotiaat lapsetkin voivat osallistua kurssille aikuisen avustuksella. Kurssi sopii kiireisellekin, sillä voit edetä kurssilla oman aikataulusi mukaan.

Mitä kaikkea opin kurssin aikana? 

Kurssilla opit poikkihuilunsoiton alkeet. Opit, miten huiluun puhalletaan jotta siitä saa äänen, ja miten hengitetään huilua soitettaessa. Opit sormien oikeat paikat ja oikean soittoasennon, eli miten huilua soittaessa seistään tai istutaan. Kun nämä perusasiat ovat parin viikon jälkeen hallussa, niin pääset opettelemaan helppoja pieniä kappaleita.

Kurssilla edetään maltillisessa vauhdissa, ja asiat selitetään selkeästi ja kerraten. Kurssi koostuu lyhyistä videoista, joiden harjoituksia voi tehdä samalla kun katsoo videota. 

Kuinka kauan kurssi kestää?

Kurssin ohjeellinen pituus on 8 viikkoa, mutta voit halutessasi opiskella kurssia nopeammin tai hitaammin, ihan omassa tahdissasi. Materiaali on käytössäsi vuoden ajan.

Kuka on kurssin opettaja?

Kurssilla opettaa musiikkipedagogi ja muusikko Saara Lehtonen. Olen opettanut huilunsoittoa vuodesta 2018 musiikkioppilaitoksissa, musiikkikoulussa ja yrittäjänä ja minulla on kokemusta kaikenikäisten opettamisesta 5-vuotiaista eläkeikäisiin. Opetusfilosofiani on oppilaslähtöinen ja kannustava, ja pyrin rohkaisemaan oppilaitani luovuuteen ja soiton ilon löytämiseen. Verkkokurssille valikoitunut opetustyyli palvelee mahdollisimman monenlaista oppijaa: kurssilla käydään asiat perusteellisesti ja kerraten läpi, mutta oppijalla on mahdollisuus edetä kurssin ohjeellista pituutta nopeamminkin, ja koko kurssin opiskelun ajan opettaja on lisäavun tarpeen varalta tavoitettavissa sähköpostilla. Löydät lisää tietoa opettajasta täältä: https://www.huilumusiikkia.fi/opetus/

Tarvitsenko oman poikkihuilun verkkokurssille osallistuakseni?

Tarvitset verkkokurssille osallistuaksesi oman soittimen. Ensimmäisellä viikolla neuvon sinua oman huilun hankkimisessa. Ensimmäisellä viikolla et vielä siis tarvitse omaa soitinta. Oma huilu olisi hyvä olla hankittuna ennen kuin siirryt toisen viikon videoiden pariin.

Miten verkkokurssi eroaa soittotunneista?

Iso ero verkkokurssin ja kahden kuukauden soittotuntien välillä on niiden hinnassa. Kurssilla käydään suunnilleen yhtä paljon asioita kuin kahden kuukauden viikoittaisten soittotuntien aikana. Aloittelijan 30-minuuttiset soittotunnit kahden kuukauden ajalta maksavat yli 200 euroa, kun taas itsenäisesti opiskeltavan verkkokurssin hinta on 79 euroa. Kurssin osallistujat saavat verkkokurssin materiaalin lisäksi 2 soittotuntia kurssin opettajalta puoleen hintaan. Tämä etu kannattaa ehdottomasti käyttää kurssin tekemisen aikana tai piakkoin kurssin suorittamisen jälkeen.

Soittotunnilla opettaja huomioi kulloisenkin oppijan oppimistavan, joten soittotuntien kulku ja tunnilla käsiteltävät asiat voivat vaihdella paljonkin oppilaasta riippuen. Verkkokurssi taas on suunniteltu niin, että se soveltuu mahdollisimman monenlaiselle oppijalle. Tämä on pedagogisesti ajatellen suurin ero itsenäisen verkkokurssin ja soittotuntien välillä. Verkkokurssillakin on mahdollisuus toki kysyä epäselviin asioihin ja ongelmiin apua kurssin opettajalta sähköpostitse.

Kauan verkkokurssin materiaali on käytettävissäni?

Verkkokurssin materiaali on oppilaan käytössä vuoden ajan ostopäivästä alkaen. Soittotuntietu (2 soittotuntia -50%) on samoin voimassa vuoden ajan verkkokurssin ostopäivästä alkaen. 

Tarvitseeko kurssille osallistuakseen osata lukea nuotteja?

Pärjäät kurssilla hyvin, vaikket lukisi nuotteja ollenkaan. Kurssin aikana saatat huomaamattasi oppia hieman myös nuotinlukua. Voit hyvin opetella kaikki kurssin harjoitukset ja kappaleet videomallista katsoen. Nuotinluvun hallitseville on kurssilla saatavilla nuottimateriaalia. 

Jatka lukemista

Kurssilla opit:

 • TEKNIIKKA KUNTOON - Opit huilunsoiton perustekniikan harjoitusten ja yksityiskohtaisen opetuksen avulla.
 • UUSIA KAPPALEITA - Opit soittamaan kahdeksan kappaletta huilulla ja saat myös valmiudet opetella lisää kappaleita.
 • APUA HARJOITTELUUN - Saat kahdeksan soittotunnin edestä pedagogisesti harkittuja oppeja ja vinkkejä harjoittelusi tueksi.

Kurssin sisältö

Viikko 1
Ensimmäisellä viikolla teemme erilaisia kuivaharjoitteluja, kuten puhallus- ja sormiharjoituksia. Saat myös vinkkejä huilun hankkimiseen. Voit katsoa ensimmäisen viikon videot, vaikka sinulla ei olisi vielä omaa soitinta. Oma huilu olisi hyvä olla hankittuna ennen kuin siirryt toisen viikon videoiden pariin. 

 • Kurssin esittely
  00:00
 • Kaikki irti kurssista
  00:00
 • Huilun hankinta
  00:00
 • Muita hankintoja
  00:00
 • Sormien paikat
  00:00
 • Puhallusharjoituksia osa 1
  00:00
 • Puhallusharjoituksia osa 2
  00:00
 • Sormiharjoituksia
  00:00

Viikko 2
Tällä viikolla opettelemme huilun käsittelyn ja hoidon perusasiat. Teemme ensimmäiset puhallusharjoitukset suukappaleella ja harjoittelemme soittoasentoa ja sormien paikkoja huilussa.

Viikko 3
Kolmannella viikolla suukappaleharjoitukset jatkuvat, ja otamme myös ensimmäisiä ääniä huilusta. Teemme hieman hengitysharjoituksia ja saat ensimmäiset soittoläksyt. Opit lisäksi lukemaan sormituskarttaa.

Viikko 4
Tällä viikolla teemme kurssin viimeiset suukappaleharjoitukset. Opit ensimmäiset 2-3 äänen kappaleet ja kokeilemme huilun viritystä.

Viikko 5
Tämän viikon aikana opit kolme uutta ääntä ja uuden kappaleen. Saat myös uusia vinkkejä huilun äänenmuodostukseen.

Viikko 6
Tällä viikolla hiomme sormitekniikkaa, tutustumme kakkosoktaaviin ja opettelemme tietysti myös uusia kappaleita. Nyt on hyvä aika hankkia lisämateriaalia soittoharrastuksen jatkoa varten, ja kerron vinkkejä erilaisista nuottivihkoista. Saat myös kuunteluläksyjä!

Viikko 7
Harjoittelemme vielä viime viikon uutta ääntä ja soitamme kivoja uusia kappaleita. Opit tietysti taas myös uusia ääniä ja tutustut huilistille sopiviin kehonhuoltoliikkeisiin.

Viikko 8
Kurssin viimeisellä viikolla opit vielä peräti neljä uutta kappaletta. Saat myös neuvoja siihen mitä kannattaa seuraavaksi opetella kun jatkat huilunsoittoa itsenäisesti. Suosittelen käymään kurssin jälkeen soittotunnilla, jolla saat juuri sinulle sopivia neuvoja kehittyäksesi huilunsoitossa!

5,0
Perustuu 2 arvioon
5 tähteä
100
100%
4 tähteä
0%
3 tähteä
0%
2 tähteä
0%
1 tähti
0%
1-2 2:n arvosteluista
 1. Huilunsoiton alkeet-verkkokurssi on täydellinen tapa aloittaa huilunsoiton opettelu. Videot olivat sopivan lyhyitä ja todella laadukkaita. Saara opettaa aiheet selkeästi ja sain häneltä nopeasti apua huilun hankintaan sähköpostin kautta. Kurssissa parasta oli, että sai edetä omaan tahtiin, videoihin pystyi aina palaamaan ja niitä pystyi katsomaan missä vain ja milloin vain, kappaleet olivat kivoja ja alennuksen saaminen kahdesta soittotunnista oli plussaa. Yllätyin itse kuinka paljon näinkin lyhyen kurssin aikana voi oppia. Kurssin jälkeen oli mukavaa mennä soittotunneille, kun osasi jo jonkin verran. Iso suositus myös soittotunneista. Saara on positiivinen ja kannustava opettaja, joka ottaa oppilaan tarpeet ja oppimistavat huomioon. Kiitos kurssista 🙂

Ask ChatGPT
Set ChatGPT API key
Find your Secret API key in your ChatGPT User settings and paste it here to connect ChatGPT with your Tutor LMS website.